sharetheroadmn.org

sharetheroadmn.org

Kjør rundt i Frankfurt med leiebil

Frankfurt am Main er en tysk by som er noe større enn Oslo målt i antall innbyggere. Byen omtales som regel bare som Frankfurt, og er den femte største byen i Tyskland, og den største byen i delstaten Hessen. Frankfurt lå sammen med nåtidens Frankrike under det gamle frankerriket, og byen har sitt navn etter folkegruppen frankerne. Frankfurt er på mange måter en spennende og moderne by, som har sine kulturelle og historiske røtter langt tilbake i tid. Byen var en av de viktigste kjøpstedene i området i tidlig middelalder.

Gamlebyen i Frankfurt, med sitt unike gotiske særpreg, ble dessverre bombet under andre verdenskrig. Trange gater og hus i bindingsverk måtte gi tapt for nyere arkitektur i historisk og nyklassisistisk stil. Selv om en liten del av gamlebyen har blitt gjenoppbygd i området rundt byens ikoniske rådhus, Römer, så er det moderne arkitektur og brede gater som i dag preger bybildet. Frankfurt er en bilvennlig by, og selv om mange gater i den indre bykjernen har blitt gjort om til gågater, så er det fortsatt enkelt å farte rundt i Frankfurt som bilist.

Frankfurt i dag

Frankfurt er en av de viktigste finans byene i Europa, og har derfor mange pengesterke innbyggere. Byen har med sine imponerende skyskrapere og fantastiske «skyline» et arkitektonisk utseende som tar deg med rett inn i framtiden. Samtidig så er dette kontrastenes-by: Du skal ikke langt utenfor bykjernen før du finner fredfylte naturområder og hyggelige småbyer. Her kan du vandre mellom gamle slott og borger, standhaftige steinkirker og vennlige vingårder. Disse motsetningene mellom nytt og gammelt, mellom kapital og historie, gjør Frankfurt til en spennende by som er verdt å besøke.

Frankfurt er lett tilgjengelig med fly fra de fleste land i Europa, fra Norge kan du fly direkte til Frankfurt internasjonale lufthavn på litt i overkant av to timer. Flyplassen er faktisk Europas nest største målt i antall passasjerer, og den aller mest trafikkerte lufthavnen på kontinentet hvis man regner i volum på godsmengde. Vurderer du å leie bil når du skal til Frankfurt, så kan det lønne seg å plukke opp bilen allerede på flyplassen framfor å vente til du kommer inn til sentrum. Du kan sammenligne priser på leiebil på Rentalcars.

Severdigheter og attraksjoner

I Frankfurt kan du oppdage den sjarmerende gamlebyen, eller det fasjonable Höchst-distriktet. Sistnevnte er Frankfurts versjon av Manhattan, og du kan rusle ved Nidda-elvens bredder og nyte det grønne beltet som strekker seg langs vannet som en grønn snor. Nidda er en av sideelvene til elven Main, og et cruise på Main-elven kan varmt anbefales. Herfra kan du observere byens ruvende skyline fra vannet, og du vil cruise forbi historiske nabolag, museer og bygningen som huser den europeiske sentralbanken. Pubene i Sachsenhausen er også tilgjengelige fra elvebåt.

Har du leiebil når du besøker Frankfurt, så kan du sette deg i bilen og ta en dagstur til den grønne og frodige Rhinen-dalen. Med sine pittoreske småbyer og vakre vingårder er det ikke rart at området har havnet på UNESCOs verdensarvliste. Den romantiske byen Heidelberg er heller ikke langt unna. Byen ligger ved elven Neckar, og herfra kan du utforske den verdenskjente borgen Heidelberg castle. Det imponerende steinslottet Eltz er også innenfor rekkevidde hvis du disponerer bil. En tur hit er som å reise med en tidsmaskin tilbake til middelalderen.

Leiebil

Tyskerne er kjent for sine gode veier og solide biler. Det er derfor ingen overraskelse at det både er rimelig og enkelt å leie bil når du kommer til Frankfurt. For billig og lokal bilutleie kan du vurdere VIP Cars, selskapet som gir deg bilutleie med VIP-service til overkommelige priser. Ønsker du å undersøke mer kjente alternativer, så har selvfølgelig alle de store aktørene på bilutleie-markedet filialer både i sentrum av Frankfurt og på flyplassen. Hertz har for eksempel mange gode tilbud, og er synlige og lett tilgjengelige på Frankfurt internasjonale lufthavn.