sharetheroadmn.org

sharetheroadmn.org

Nyttige tips om leiebil i Oslo

Skal du ha leiebil i Oslo? Det gjør at du bestemmer selv hvor og når du skal bevege deg i og rundt hovedstaden. Det finnes et bra utvalg av både biler og leiebilfirmaer å velge blant. Derfor ønsker vi å gi deg noen råd med på veien.

Hvis du primært skal oppholde deg i sentrum av Oslo bør du vurdere byens kollektivtilbud fremfor leiebil. Mange av bygatene er stengt for privatbiler. Du kommer deg temmelig sikkert raskere frem med buss eller bane. Å rusle til en av de mange sentrumsseverdighetene kan være helt fortreffelig på en godværsdag.

Så snart du skal ut av sentrum vil en leiebil være minst like gunstig som offentlig transport.

Leiebil i Oslo sentrum

Alle de kjente leiebilfirmaene har utleiekontorer i Oslo sentrum. Hertz har et kontor på Oslo S. Budget, Avis og Sixt har kontorer på Aker Brygge. I tillegg finnes det en rekke utleiere spredt rundt omkring i byen.

Ankommer du Oslo via Gardermoen er det ingen ting i veien for at du kan hente ut leiebilen på flyplassen. Du vil neppe spare penger på å ta flytoget inn til Oslo S for å hente bilen i sentrum. Derfor er det hva du synes er mest praktisk som avgjør hvor du bør plukke opp bilen.

Du kan bruke vårt leiebilsøk for å finne de beste tilbudene på leiebil, både på Gardermoen og i sentrum. Fra det samme søket kan du også reservere bilen hos alle de store kjedene.

Parkering av leiebilen

Det kan til tider være vanskelig å finne gateparkering i sentrum av Oslo. Det er litt enklere om sommeren når mange av dem som jobber der har ferie, men du kan fortsatt komme til å kjøre i sirkel på jakt etter en god plass.

Det finnes en rekke parkeringshus i gangavstand fra sentrum. Skal du på hotell under hovedstadsoppholdet kan det hende hotellet har en parkeringskjeller du kan parkere i. Det kan lønne seg å sjekke hva slags parkeringsalternativer hotellene har før du bestiller rom.

Du kan lese mer om parkering av leiebil på Oslo kommunes nettsider. Her får du også tips om hvilke apper du kan laste ned for å gjøre jakten på p-plass (og betalingen av den) enklere.

Bompenger

Du må betale bompenger for å kjøre på mange av veiene i Oslo og i områdene rundt. Normalt har bilutleiefirmaene installert brikker i bilene sine. Dermed kan du kjøre som du vil uten tanke for hvordan du skal gjøre opp for deg når du passere en bomstasjon. Avgiften for bompasseringen legges til på leiebilregningen automatisk.

Du bør allikevel sjekke om det er ting du bør vite om leiebilen du har bestilt og kjøring på bomveier når du henter den.

Leie Elbil i Oslo

Også bilutleiefirmaene har fått med seg at interessen for å beskytte miljøet er økende blant nordmenn. Sixt er et av selskapene som tilbyr leie av elbil i tillegg til biler som går på fossilt drivstoff. Du kan bestille både Tesla og BMW i3 på flere av kontorene i og i nærheten av Oslo sentrum. Det samme kan gjøres også på siden osloleiebil.no

Hvis du velger en leie-elbil kan det være kjekt å vite hvor du kan lade den. På Ladestasjoner.no finner du en oppdatert oversikt over hvor du kan lade batteriene både i og omkring Oslo.

Billeie i Oslo

Er du klar til å bestille leiebil i Oslo? Start med å bruke leiebilsøket vårt. Det gir deg en god oversikt over de beste tilbudene. Når du har bestemt deg for hvilken bil du vil ha kan du også reservere bilen fra de samme nettsidene. Det spiller ingen rolle hvilket av selskapene du velger.